Какъв лаптоп да си купите за графичен дизайн

Всеки човек избира лаптопа си според своите нужди. Колкото по-мощен е той, толкова по-добър ще бъде за графичен дизайн. Съобразявайки се със задачите, за които ни трябва лаптопът, ние разглеждаме характеристиките и преценяваме дали ще бъде подходящ за нас.

Пласико Ви дава възможност за избор между много евтини лаптопи, които са достатъчно добри за цената си. Тук е най-важно клиентите да останат доволни и усмихнати. 

Инвестицията, която правим в тези машини за графичен дизайн, трябва да бъде съобразена с целите на използването им. Колкото повече функции и екстри имат, толкова по-скъпи ще бъдат те.

Важен ли е процесорът за графичния дизайн

Ако искате да обработите или създадете изображения и снимки, можете да се доверите на линиите Core-i3 или Core-i5 на Intel или на техните аналози. Ако възнамерявате да се занимавате интензивно с редактиране или изготвяне на видео, или рендериране на триизмерни графики, за Вас ще бъде по-подходящ Core-i7, който с функцията hyperthreading е по-скъп вариант. Това е така, защото тази функция позволява едновременно повече операции. 

Златната среда за програмиране са процесорите Core-i5. Доста по-ефективни от Core-i3 и по-изгодни от Core-i7.

Какво трябва да гледаме, за да бъде нашият лаптоп подходящ за графичен дизайн

  • Количество оперативна памет. Пласико препоръчва лаптопът да бъде поне с 8GB RAM. Това ще облекчи машината и тя няма да забива при зареждането на няколко файла едновременно. Ако Ви трябва за по-голяма производителност, тогава е добре инвестицията да бъде в 16GB или 32GB. RAM паметта обработва повече информация в реално време, което води до многократно увеличаване на производителността; 
  • SSD или HDD, или комбинация от двата. Дизайнерският софтуер и операционната система могат да бъдат инсталирани на твърдотелния диск – SSD. А съхранението на архивите и работните файлове на стандартния хард диск – HDD;
  • Периферните устройства;
  • Размерът на монитора, който е препоръчително да бъде по-голям;
  • Разделителната способност на монитора, която не трябва да е под Full HD (1920×1080 пиксела);
  • Още една характеристика на монитора е IPS панелът, който осигурява максимални ъгли на видимост и много добро цветопредаване;
  • Видео картата, която е много важна за дизайнерите.

За по-голяма сигурност на графичните дизайнери е препоръчително периодично копиране на файловете върху друг външен носител, за да се предотврати загубата на ценни проекти и файлове. Никой лаптоп не е вечен и е възможна повреда, която ще ни навреди, ако не сме подготвени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *