Какво трябва да имаме предвид при избор на геймърски компютър

Какво Ви съветва Пласико

Преди да направите избора си за геймърски компютър, трябва да се замислите за някои неща, които са важни. Вижте съветите на Пласико, преди да инвестирате в тези машини:

  • Процесор. Това е сърцето на всяка система, която оказва огромно влияние и на производителността на геймърския компютър, и на средствата Ви. В Пласико можете да намерите много добри и бюджетни такива;
  • Памет. Не е никак лошо оперативната памет да е поне 16GB;
  • Графична карта. При покупката на геймърска машина е важна компютърната графика. Хубаво е да се използва подсистема 3D графики. Ако целта Ви е да се забавлявате без ограничения, ще се нуждаете от една или повече видео карти, които са външни;
  • Охлаждане. От високата работоспособност на Вашата машина се генерира повече топлина, която може да навреди на компютъра, ако не се вземат навременни мерки. Ако сте запален геймър, по-добре инвестирайте в течна охладителна система.

В Пласико можете да намерите нови и втора ръка добри геймърски компютри и лаптопи, които ще Ви впечатлят с цените си. Ако искате да се възползвате от хубави промоции, посетете нашия сайт и разгледайте актуалните предложения, за да намерите евтини, но качествени машини. Предимството е, че тук можете да закупите мощни геймърски лаптопи на изплащане.

С какво значение са жанровете на игрите

Различните типове игри натоварват по различен начин отделните компоненти на геймърския компютър:

  • Процесор: Ролевите игри (RPG) и стратегическите (RTS) са игрите с най-големи претенции. Това се дължи на факта, че специфичните умения и изкуственият интелект на всеки персонаж се нуждаят от индивидуални изчисления;
  • Видеокарта: Най-впечатляващите възможности на графичните ускорители се представят от шутърите от първо и трето лице. Натоварващи видеокартата са и първокласните автомобилни състезания.

Можете да изберете конфигурация с процесор Intel Core i5 или негов аналог от AMD, ако пускате игри, които натоварват най-вече графиката. Core i7, пък е идеалното решение в случай, че Ви трябва максимално добре изчислена мощ.

Когато говорим за жанрове, предпочитани са игровите конзоли. 

Количеството оперативна памет също е от значение, но не е с крайно решаваща важност. Повечето съвременни хитове тръгват добре при 8GB RAM. Понякога се налага да разполагате и с 16GB. Ако искате да правите видео записи на сесиите, когато играете или стриймвате на живо, ще трябва да разполагате с доста по-мощен компютър или с второ PC, специално пригодено за целта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *